De Serie-Moordenaar

De Serie-Moordenaar

34 x 51 cm, © 2018, prijs op aanvraag
Tweedimensionaal | Grafiek | Digitaal

Vandaag was de serie-moordenaar bijzonder blij en dankbaar om waar hij nu stond in dit leven.

Hij had een dankbare job als gezins-therapeut, en gaf daarnaast ook nog boeiende trainingen in mindfulness aan kleine tot middelgrote groepen.

De inkomsten uit deze trainingen gebruikte hij voor zijn droom, namelijk om jaarlijks een gezin te vermoorden, en dit enigszins te laten lijken op een schijnbaar beklijvend gezinsdrama.

 

Voor de persoonlijke invalshoek van zijn moorden baseerde hij zich steeds op de profielen van de gezinnen die hij begeleide en bijstond.

Maar hij zocht dan telkens in een andere stad, een gezin met een gelijkend profiel, dat hij dan uitkoos voor zijn ultieme doel, namelijk hen het verhaal van onheil te laten beleven, waarvoor hij zijn gezinnen had behoed, en zodoende deze wereld terug in evenwicht te brengen.

 

Voor het voorafgaande studiewerk dat hierbij kwam kijken, gebruikte hij maar al te graag zijn vakantieperiodes. De voorbereiding is tenslotte de helft van het plezier.

Hij bezorgde elk nieuwe doelgezin een "gewonnen" gratis vakantie op een rustige afgelegen bestemming. En daar sloeg hij dan toe in de geborgenheid van de afzondering, om zijn unieke steeds groeiende zelfrealisatie te beleven.

Dit hele proces was zijn hemel op aarde.

 

Deze maal had hij een schijnbare lege stoel en een vergeten gsm voorzien, twee frivole accentjes om het geheel de schijn mee te geven dat er een vijfde persoon zich op het laatste moment toch nog bedacht had.

Een verleidelijke denkpiste waar een dienst moordzaken niet kan aan weerstaan.