Allerlei Illustraties in kleur, door Illustrator en Kunstenaar Mark Robson, uit Antwerpen.

uit 1984 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

B - Efficiëntie

2020

In every job that must be done, there is an element of fun. You find the fun and - SNAP - the job's a game. (Mary Poppins quote)

Tele-Werken

2020

Cartoon ivm de onbeperkte mogelijkheden van Tele-Werken.

Loofgroen

2020

Mythologie der Kleuren # 001 - What If Story Tbt 13 Juni - Techniek: Chinese Inkt gecombineerd met digitale inkleuring.

Rattle & Hymn

2020

Triptiek

Beste Vriendjes

2018

Deze laatste dagen waren echt zenuwslopend geweest voor haar, maar na de gecompliceerde ingreep, mochten vandaag de verbanden er eindelijk af.   De aanblik van dit wonder bracht haar diepe ontroering. Het was het uiteindelijk allemaal waard geweest. Wat was ze blij en trots. Dit was echt de mooiste dag uit haar leven, waarop haar innigste dromen konden gerealiseerd worden. Wat zouden al haar vriendinnen jaloers op haar zijn, en al haar valse vriendinnen nog het meeste. Want nu was haar hartje verbonden met de hartjes van haar kleine schatjes, en nu konden deze echt voelen hoe graag zij hen zag, en wist ze dat zij haar nog meer graag zouden zien. Vanaf nu waren ze eindelijk onafscheidelijk.

De Serie-Moordenaar

2018

Vandaag was de serie-moordenaar bijzonder blij en dankbaar om waar hij nu stond in dit leven. Hij had een dankbare job als gezins-therapeut, en gaf daarnaast ook nog boeiende trainingen in mindfulness aan kleine tot middelgrote groepen. De inkomsten uit deze trainingen gebruikte hij voor zijn droom, namelijk om jaarlijks een gezin te vermoorden, en dit enigszins te laten lijken op een schijnbaar beklijvend gezinsdrama.   Voor de persoonlijke invalshoek van zijn moorden baseerde hij zich steeds op de profielen van de gezinnen die hij begeleide en bijstond. Maar hij zocht dan telkens in een andere stad, een gezin met een gelijkend profiel, dat hij dan uitkoos voor zijn ultieme doel, namelijk hen het verhaal van onheil te laten beleven, waarvoor hij zijn gezinnen had behoed, en zodoende deze wereld terug in evenwicht te brengen.   Voor het voorafgaande studiewerk dat hierbij kwam kijken, gebruikte hij maar al te graag zijn vakantieperiodes. De voorbereiding is tenslotte de helft van het plezier. Hij bezorgde elk nieuwe doelgezin een "gewonnen" gratis vakantie op een rustige afgelegen bestemming. En daar sloeg hij dan toe in de geborgenheid van de afzondering, om zijn unieke steeds groeiende zelfrealisatie te beleven. Dit hele proces was zijn hemel op aarde.   Deze maal had hij een schijnbare lege stoel en een vergeten gsm voorzien, twee frivole accentjes om het geheel de schijn mee te geven dat er een vijfde persoon zich op het laatste moment toch nog bedacht had. Een verleidelijke denkpiste waar een dienst moordzaken niet kan aan weerstaan.

Fetish - Extreme Funk

2018

Hoofdtelefoon Erotica voor gevorderden. Eros en Thanatos on the beat. - Dit beeld ontstond enkele jaren terug in mijn hoofd, wanneer ik me afvroeg hoe "Love on the Beat" van Serge Gainsbourg, zou klinken in een funkversie.  In de oorspronkelijke versie wordt nogal wat ritmisch gekreund en gesteund, terwijl ook in de Funk een gelijkaardige vocale stijlvorm wordt gehanteerd. Funk, en dan vooral het onvergelijkbare geniale werk van zijne Purperen Hoogheid Prince Rogers Nelson, is geweldige en heerlijk opzwepende muziek, waarbij je nooit kan inschatten waar de zinnelijkheid je zal brengen. Een kruising van deze twee zinnelijkheden, kon in mijn hoofd enkel maar een nieuw intenser genre voortbrengen, dat ik hier dan benoem als "Extreme Funk". Mijn concept dateert van 2015, maar ik zat pas onlangs in de perfecte energie om dit af te werken. Met dank voor de bezielde poseerbijdrage, aan Sir Anima en Elle.

Fetish - Het Gouden Aperitief

2018

Bij het cadeau van de mooiste gedeelde unieke liefde, hoort de innigste toost... - Chinese inkt en digitaal.

Niet de sterren, noch de maan

2016

Chinese inkt, digitaal ingekleurd - Model: de ravissante Rosa Black - 

Watchmen: "You're my thrill..." - (Billie Holiday)

2016

SILK SPECTRE: "Did the costumes make it good?" NITE-OWL: "Yeah. Yeah, I guess the costumes had something to do with it. It Just feels strange, you know? To come out and admit that to somebody. To come out of the closet." Dit is mijn fanboy-eerbetoon aan een bekende scene uit WATCHMEN, maar uit een andere hoek. Deze strip (uit 1986/1987), waarin schrijver Alan Moore en tekenaar Dave Gibbons het superhelden-strip-genre op een geniale manier binnenstebuiten draaien en heruitvinden, is een mijlpaal in Amerikaanse superhelden-comics. Het is de enige strip die is opgenomen in de Top 100-literatuurlijst van Time.

Free Comic Book Day - 2016

2016

Illustratie voor de affiche van Free Comic Book Day - 2016 te Antwerpen. Voor de affiche, kijk bij "Publicaties".

Het lied van de Vlinderboom

2016

Enkele enthousiaste kinderen zingen samen met een begeesterde Vlinderboom, een lied over de smaken van diversiteit. Dit is geen vluchtige droom, maar een tastbare werkelijkheid, waarin we gezegend zijn met de onbetaalbare rijkdom van de dingen waarin we verschillen en de vriendschappen die ons verbinden.

Vlinder-Loop 2018

2018

Illustratie voor de flyer van de jaarlijkse "Vlinder-Loop" op school, een loop-event waarbij kids en ouders met een loopmotivatie, 's avonds langs een verrassend spectaculair kleurig verlicht parcours, en ondergedompeld in stemmige muziek, doorheen de schoolgebouwen en hun avondlijke hallen en gangen kunnen lopen. Op avonden zoals deze ziet alles er anders uit ... - Chinese Inkt gecombineerd met digitale inkleuring.

De Vlinder-Loop

2017

Illustratie voor de flyer van de jaarlijkse "Vlinder-Loop" op school, een loop-event waarbij kids en ouders met een loopmotivatie, 's avonds langs een verrassend spectaculair kleurig verlicht parcours, en ondergedompeld in pittige muziek, door de schoolgebouwen en hun nachtelijke hallen en gangen kunnen lopen. Avonden zoals deze brengen ongeziene magie... - Illustratie: Chinese Inkt gecombineerd met digitale inkleuring. -

Voorlees Challenge

2020

Mijn affiche voor de Voorleesweek in de Stedelijke Basisschool De Vlinderboom, waarbij van alle kids een recente voorleesfoto wordt verwacht. Op het einde van de eerste dag dat de affiche verdeeld werd, daagde het me dat ik zonder er bij stil te staan, hierin tevens een bloedrode Mondriaan gecreëerd heb...

Kinderraad Logo Wedstrijd

2021

Mijn Illustratie / Affiche-ontwerp, om de kids in de Stedelijke Basisschool De Vlinderboom aan te zetten hun beste kreatieve beentje voor te zetten, en in de verschillende klassen een origineel logo te ontwerpen voor de Vlinderkinderrraad. Vooral benieuwd naar hoe ze op een kleurige verbindende manier vorm geven aan hun ideeën hierbij. - TECHNIEK: Chinese inkt gecombineerd met digitaal.

De Avonturen van de Buiten-Gewone Killer-Koala

2015

Voor de Killer-Koala volstaat een traditioneel avontuur niet meer, daarom vertrekt hij op een queeste, een grootse zoektocht gevuld met verwondering. "Het lot dat meestal in nevelen gehuld is, onthult zich aan de stoutmoedigen. Indien ik onverwacht aan mijn tocht begin, dan volgen de openbaringen, de verrassende wendingen en ontmoetingen vanzelf." denkt hij.  - DE WONDERLIJKE VOUWBOOT: De boot was gebouwd met het duurzaamste handgeschept papier. Elke vezel ervan was persoonlijk geselecteerd door de zeven magiërs van het eerste rijk der slapende draken. Zijn oppervlak was gevrijwaard van elke denkbare letter, geen geschreven woord beperkte zijn mogelijkheden. Het vouwsel herbergde door zijn wonderlijke materie zo een ongekende kracht, dat het in staat was de breuklijnen van het lot te bevaren en zijn occasionele passagier naar die plaats te voeren, die bepalend is voor diens unieke avontuur.

De Hond van de Apokalips

2018

In de twaalfde maand, beter bekend als de maand van de donkerste nacht, vond de Killer-Koala, de Hond van de Apokalips op zijn maritieme reis. In het aanschijn van de hele weidse Bloedende Oceaan, was de Hond van de Apokalips wel een enigszins aparte hond. Zelf had hij niet voor deze titel gevraagd. Dit was zonder zijn inspraak beslist, lang voor hij deze wereld betrad, zonder ook maar enige vorm van gedeeld overleg in deze zaak. Deze reïncarnatie rangorde was voor hem een diepe oude frustratie, en het verstoorde hem tot in zijn verlichte kern. En daarom had hij er reeds lang voor gekozen, na een zekere doordachtheid, dit niet aan zijn duister hart der verdoemenis te laten komen, en om zich geen enkele opgelegde voorbestemdheid te laten aanmeten. Hij geloofde niet in zijn vernietigende noodlot. Naar zijn bescheiden mening mochten alle lieden die hem deze betrokkenheid bij het einde der tijden hadden aangemeten, gerust die hele verrekte definitiefheid der Apokalips, in hun gemaledijd hol stoppen. "Neuk al dit !", dacht hij bij zichzelf, "Geen brandende teloorgang van de wereld kan op tegen een eenvoudig vleugje zonneschijn. Van zulke wonderen wil ik blijven genieten, tot in de eeuwigheid, al val ik er uiteindelijk bij dood." De Hond van de Apokalips was hierdoor een schepsel naar het hart van de Killer-Koala.

The King & The Kid

2008

Historisch One-Night-Only optreden van The King en The Kid. Uitgevoerd in pen en ink, ingekleurd met gouache.

De Kroniekschrijver

2005

In een ruime met boeken en oude perkamenten gevulde kamer, zit een man aan een tafel een manuscript te schrijven met een pluim en inkt. Op de voorgrond staat ver van de venster een wereldbol. Pen, inkt en gouache

No Place Like Hell

1990

Deze prent bevat allerlei elementen die met bijgeloof te maken hebben. Een duivel legt zwevende kaarten, een zwarte kat, konijnepoot, bokkepoten, staart, sikje.

There is no seduction of the innocent.

1984

Op de vloer van het podium zit een kind een appel te eten. Op de wand erachter hangt een schreeuwerige reklameaffiche van een man in een wit kostuum, die zakjes met een wit poeder naar de toeschouwer schijnt te strooien. Het kind eet onverstoord verder.

Dromend van Venetië

1991

Een slapende vrouw die aan de band staat in een fabriek, heeft een hallucinante droom over haar afstompende werk. In haar droom schildert ze de potten in haar blootje. Ondertussen blijft ze wel verlangen om in de zomer Venetië te zien.

Regenboogloper

1997

Boven een stad met wolkenkrabbers, loopt een naakte renner met gevleugelde voeten over regenbogen. Pen en inkt, ingekleurd met aquarel.

De bloemenvertelster

2005

Op een houten bank/stronk zit een vrouw in middeleeuwse kledij. Ze leest voor aandachtig luisterende bloemen voor uit een verhalenboek. Pen en inkt, ingekleurd met aquarel en gouache.

Naast het meisje met het rode topje

1997

Manga-style prent met celluloid filmrand. meisje met rood topje wordt vergezeld door een man met een pistool.

De nieuwe jongen

1999

Originele illustratie voor een geboortekaartje. Ooievaar jongen in hun nest bij de ouders, op een dak in een dorp of stadje. Gemaakt met alle respect in de stijl van Anton Pieck-prenten. Idee: Mike Robson.

Lekker Spul en Koekjes

1996

Stilleven van de lekkerste koekjes.

Knuffelkoala en het groene konijn

1998

Koala in jeans en boots, staat naast zijn vriend het groene konijn met een lang wit gewaad en rolkraag.

De bewaker van het rijk - The guardian of the realm

1998

Onder een rozerode hemel staat een man op een bergtop en overschouwt het wijdse landschap.

Eén van mijn favoriete kerstcadeautjes ...

1998

Een vrouw in kerstpak, begint met het ultieme kerstverleidingsnummer. Terwijl ze langzaam de knopen van de vest losmaakt, wordt een dennegroene bh zichtbaar. Allerlei kerstwensen beginnen door de hoofden te spoken.

De boogschutter der dromen - The archer of dreams

1998

Een boogschutter met lendendoek, legt zijn boog aan en mikt.

Enter the Penguin

1998

Close up van het gelaat van een man met monocle.

Het cyborg hulpje van de kerstman - Santa's cyborg helper

1998

Een imposante cyborg met een kerstmanoutfit, staat klaar om oude Nick een handje toe te steken....Er branden pretlichtjes in zijn rode ogen.

Gezellig bij de open haard - Cozy by the fireside

1998

Een stel zit in de zetel, in de gezellige romantische gloed van de open haard.

Kandelaar in de wind

1998

Een kandelaar met een brandende kaars. Twee kaarsen zijn gedoofd.

Nachtzanger - Nightsky singer

1998

Onder een sterrenhemel zingt een coyote.

Oh knuffeltijger ! - Oh cuddly tiger !

1998

Schattige en leuke knuffeltijger.

Restanten van voor de tijdrekening - Remnants from the dawn of time

1998

Eén van de echte krachtplaatsen. De restanten van een kring staan ongemoeid onder de volle maan.

Samen in de bioskoop - Together at the movies

1998

Een stel zit samen in de bioskoopzaal naar een film te kijken.

Zeg Cheese ! - Say Cheese !

1998

Onder een besneeuwde paddestoel gaat een opgewekt muisje aan een kaasfeestmaal beginnen.

Mijn leuk en sexy Nederlands meisje

1998

Nederlands meisje in generic kledij met kapje en wapperende haarlokken, staat assertief overeind. In de hemelsblauwe lucht drijven oranje wolken voorbij.

De wraak van Sinterklaas

1998

De goedheilig man met de mijter, staf, ... en imposante cape. Move over Zorro en Sandeman! :) Volgens het originele Sinterklaasverhaal verzinnebeeldt hij de ergste nachtmerrie van elke slager of herbergier die boosaardige intenties naar kinderen heeft. 6 December heb ik van kindsbeen af altijd een geweldige persoonlijke feestdag gevonden, en mijn inner child heeft er nog steeds een nauwe band mee. Het is in Antwerpen en op andere plaatsen in Vlaanderen, Wallonië en Nederland een fijn feest waarop de kinderen (alle kinderen) centraal staan, en waar de ouders het beeld van een mythische held gebruiken als smoes of tijdelijk sluitend alibi, om hun kinderen eens te verwennen, en hun liefde voor hun kinderen te tonen zonder er specifiek zelf om bedankt te willen worden. Mama & papa, en alle variaties zoals mama zonder papa, papa zonder mama, oma & opa, mama & mama, papa & papa, (en ik ben waarschijnlijk nog enkele fijne combinaties vergeten) betalen tenslotte de rekening van het hele plaatje. Sinterklaas kende ik door het volledige plaatje, de mooie Sinterklaas-kleurboeken, boekjes met sinterklaasliedjes, sinterklaasliedjes die bij ons in de kleuterschool klassikaal aangeleerd werden. Het ontstaansverhaal van de sint, met de snode slager of herbergier die enkele kindjes had doodgemaakt en in de pekel of zoiets had gedraaid, en de Sint die deze kids kwam redden en wraak nam op die ellendeling, was een geweldige hulp bij het beter begrijpen van de chocolade sinterklaasfiguurtjes bij onze bakker, en gaf ook een extra intellectueel genoegen wanneer ik dan het hoofd van zo'n chocolade-zwartepietfiguurtje eraf beet.

Leeuw, het meest sexy teken van de dierenriem

1998

Leeuwenhoofd op gele achtergrond.

Eén van de kleine groene mannetjes groet U !

1998

De titel is het verhaal.

Kaas Appreciatie

1998

Twee muizen komen kijken vanachter een groot stuk kaas.

Raad eens wie er komt eten ?

1998

In de geopende deur staat op de drempel een leuk muizenstel te kussen onder de mistletoe. Binnen kijkt er een muisje toe.

The discs take to the sky !

1998

Uit een woelig zeeoppervlak schieten schijfjes het luchtruim in.

Broeder Zon en Zuster Maan

1997

Een sikkelvormige maan met een vrouwegezicht (met dank aan Vicky), omvat een zon met een mannenhoofd.

Barf !

1998

Close up van een totaal verwrongen grimas met wapperende tong.

Yummy !

1998

Close up van een heel verlekkerd gelaat. Overdreven cartoon-expressie.

De kunstenaar in een leuke stemming

1985

Karikatuur