Persoonlijke Kunst. Schilderijen met hedendaagse thema's rond mens en maatschappij.

uit 2012 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Kitty Kitty Bang Bang

2013

Een zwarte kat draagt een gouden bompakket op het lichaam. Bevreemdende symboliek: De toestand is ernstig maar niet onafwendbaar, misschien overleeft de kat het wel. Een fashion-statement, of gewoon eens grappig uit de hoek willen komen. Wild en onvoorspelbaar, of berekenend. Watch me while I kiss the sky. Watch me burn. Burn up or fade away. De wil om alle middelen en potentieel in te zetten om een ideaal te realiseren, ongeacht de tegenstand, of de gevolgen. Hogere ambities en zoveel goede bedoelingen. Een betere wereld scheppen door meer dan enkele eieren te breken, voor die ene grote droom. Een allerlaatste knal aan de poorten van het paradijs, het allerlaatste gebaar om een leger transcendente zuchtende maagden te wekken, die zich schouderophalend realiseren dat er weer een zot voor de deur staat...

Syringe Terrier

2013

Een waakzame witte hond houdt een gouden spuit in zijn muil. Bevreemdende symboliek: Is het een allegorie over hardnekkige verslaving, of wil het iemand behoeden voor iets kwaadaardigs. Is het een trouwe vriend, een sluimerende demon, of bijt het zich vast in matiging. Is het een teken van barmhartigheid en mededogen..., een laatste prik vooraleer die finale reis met de veerman wordt aangevat. Misschien biedt het na de wanhoop en vertwijfeling toch hoop en genezing. Leven in de brouwerij, waarbij we kunnen zingen, springen en beminnen.

Hoodie Boy

2013

Een jongen in een donkergrijze sweather met hoody (hoodie), houdt een gouden Mauser pistool in de hand. Aan de andere hand draagt hij een gouden boksbeugel. Bevreemdende symboliek: Wordt er lekker geposeerd, of wordt er met wapenregalia een heldenrol uitgebeeld. Misschien speelt men graag even met het fotogenieke van het innerlijke monster, om gedurende een verstild moment het verboden vuur te kunnen aanschouwen. Worden er met wapens enkel geweld en tragedies aangericht, zoals sommige belangenverenigingen graag willen laten geloven, middels geveinsde verontwaardiging, gewoon om hun inspraak en invloed te vergroten. Misschien bestaat er nog zoiets als vrije wil en de keuze om een verschil te maken. Wordt er orde en gerechtigheid op maat gecreëerd, of opteren we voor een politiek van vrede door afschrikking en het institutionaliseren van angst. Ode aan die kinderen die op het thuisfront de "Mama-en-papa-willen-geen-speelgoedwapens-in-huis-doctrine" zonder blijvend letsel overleefd hebben.

Zweep-Meisje

2013

Een meisje met blonde haren en een wit kleedje houdt een gouden zweep in de hand. Bevreemdende symboliek: De drang naar behendigheid en discipline. De wil en de doorzetting bij het leerproces om het doel juist te kunnen raken. Ze gaat doelgericht te werk, maar wil ze pijn doen, of wil ze behagen... Zal ze de roede sparen, of wenst ze de zoete pijn te delen... Is ze goed wanneer ze braaf is, of is ze beter wanneer ze stout is... Ze kan in alle geval van ver haar aanwezigheid laten gelden. Leve de oog-hand coördinatie, middels een loflied aan de efficiëntie. Misschien waakt ze over zichzelf, of over iemand die zich niet kan verdedigen.

Sir Black

2013

Een naakte man met een zwart S.M.-masker en een Liberté-tatouage op de borst is geboeid met gouden ketens. Bevreemdende symboliek: Wordt hij door de ketens geknecht, of Is het een werk over Individuele vrijheid of uit eigen keuze en in vertrouwen de vrijheid en geluk vinden in zelfgekozen ketenen. Vrijheid, ongebondenheid en onthechting, boezemen angst in..., terwijl materiële rijkdom een illusie van vrijheid in zich draagt.

Lady White

2013

Een naakte vrouw met grote volle borsten, enkel getooid met een wit-blauwige hoofddoek houdt een gouden dildo in de hand. Bevreemdende symboliek: Is het een werk over gulzigheid, matigheid of onthouding... . Ligt instant geluk binnen handbereik, of is het iets over onbereikbaarheid van de ideale liefde... . Misschien wil ze er twee, gewoon voor de status.

Keerpunt

2013

In een verlaten straat kruipt een ongeklede vrouw over de grond. Met één hand heeft ze een baby bij de keel, met haar andere hand houdt ze een onbevlekte dolk omhoog. We zijn getuige van een grimmig en zorgwekkend tafereel. Dit is een kantelmoment. De toestand is ernstig en heel verontrustend,...kan alle kanten opgaan, maar is gelukkig nog lang niet verloren. Het grote potentiële drama dat in de lucht hangt, het ultieme rituele offer, hoeft niet voltrokken te worden. De wanhoop of waanzin, kan nog plaats maken voor vertwijfeling,of voor een sprankeltje hoop. Of misschien arriveert er toch nog tijdig hulp en bijstand, ... in plaats van de pers, wanneer het te laat is voor alle betrokkenen, om het verhaal rond het grote verlies te verslaan. Een werk over wanhoop, over hoop, en over mededogen.  

Naakte breister met poesje

2012

In een donkerrode sofa met zachte kussens, breit een vrouw slechts getooid met een rood hoedje, onbevangen en heel ontspannen een trendy sjaal. Naast een kopje thee en enkele bollen wol, kijkt een harige kattin gebiologeerd naar het ritme van de breinaalden. Een vrij en ongebonden werkje rond huisvlijt. Deze muze bezingt de levensvreugde, en is tamelijk onthecht van vormelijke keurigheid en afgemeten fatsoen. De deugd wordt enkel bepaald door haar inborst.

Sepia - Treurlied

2012

Een naakte vrouw houdt het lichaam van een dierbaar kind in de armen. Diep verlies is vlijmscherp, allesverterend en moeilijk te bevatten.

Wil je een Pannenkoek ?

2012

In een kleurrijke keuken bakt een blonde vrouw in een nonchalante salopet, de heerlijkste pannenkoeken.  Je bent erg welkom en ze biedt je een lekkere pannenkoek aan... De kleuren van de keuken zijn wat geinspireerd op de kleuren van vintage keuken-advertenties uit de fifties /sixties. De eerder aparte stemmige wandposter op de achtergrond is een bewuste interieurkeuze. Niet iedereen siert zijn of haar interieur met grote bloemenclose-ups.