De paddestoelen die al eens opduiken in het werk van Illustrator en Kunstenaar Mark Robson, uit Antwerpen, leiden ook een eigen leven ...

uit 1996 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Niet de klaproos, noch de orchidee...

2020

Expressie in tijden van een pandemie... -  Men kan nooit voorspellen wanneer of op welke manier inspiratie zal toeslaan. Dit kan gewoon zo reeds gebeuren, zomaar uit het niets, in de mate waarin iemand gevoelig is voor hoe een delikate lichtinval zich manifesteert op de verweerde schors van een boom, het aanvoelen bij een trilling in het wateroppervlak, een bepaalde uitdrukking die men hoort op de radio, een voorzichtige ademruimte in een lied...  Eender wat dat eerst eerder onbeduidend lijkt, kan zich manifesteren als een aanzet om de vuren van een scheppend kreativiteitsproces te ontsteken. Zo overviel de inspiratie naar deze illustratie me, in tijden van Corona op een ochtend in mei 2020, via een aparte Instagram-foto van een hedendaags stilleven, gezien door het messcherpe hsp-oog van @zitamay69.  ILLUSTRATIE TECHNIEK - Chinese Inkt op Durex Schoelershammer Papier, & Digitale inkleuring.

Resist !

2020

In het geval van een dodelijke pandemie, trek een lijn in het zand, biedt weerstand, vecht terug. Allen samen, of individueel, ieder doet wat hij/zij kan.  Men bepaalt met deze inzet niet wie sterker of zwakker is, maar men vecht voor wat men als dierbaar beschouwt.  

De Nieuwkomer

1996

Paddestoelen komen kijken naar de Nieuwkomer. Pastelpotlood

Paddestoelenfamilie samen op stap

2004

Een paddestoelengezin is samen op stap. Pen en ink, ingekleurd met aquarel.

Doorheen de nacht

1997

Een paddestoelenfamilie is zichtbaar op de rug van een heuvel, onder het schijnsel van de volle maan. Pen en inkt, ingekleurd met aquarel.

Paddestoel op wandel

1996

Mijn paddestoelen, vooral deze hier, trekken erop uit, de wereld in. Onbevangen, verwonderd en met een open blik. Pastelpotlood.

De kampioen

2008

Een grote paddestoel komt als eerste door het lint aan de finish. Aan de zijkant kijken kleine paddestoelen bewonderend toe hoe hun held opnieuw een record verpulvert.

Déja Vu

2004

Een grote en een kleinere paddestoel passeren door een grot. Op de wand is er een paddestoel-reliëf. Dit geeft minstens één van de twee een gevoel van '...waar ken ik die van ...' Pastelpotlood.

Steen paddestoel

2004

Stenen muur met tussen de geplaatste stenen, een stenen paddestoel.In de stenen hoed is er een barst, waaruit een groene vloeistof sijpelt. Pastelpotlood.

De beste performer

1996

Deze paddestoel is een ware revelatie op het podium. Pastelpotlood.

Groot en klein

2004

Groepsportret van een grote en een kleine paddestoel. Pastelpotlood.

Paddestoelen Plakboek I-II-III-IIII

2004

4 Momentopnames uit een gevuld paddestoelenleven. I-Hij, II-Zij, III-Samen, IIII-Samen met kleintje. Pastelpotlood.

Droefenis in Wonderland

2020

Het moment waarop je je als kreatieveling realiseert, dat dit nachtmerrie virus, je sacrale ruimte is binnengedrongen, je bescheiden inner heiligdom, je psychologische kluis, je virtueel intern wonderland. Het specifieke moment waarop je jezelf hierop betrapt, en dit doorvoelt in het merg van je ongetemde ziel, is een absolute revolterende schok. Wonderland, en haar delikate poëtische bewoners, horen gevrijwaard te blijven, van deze grimmige onverbiddelijkheid. Dit kantelmoment is waar ik een lijn trek, dit is waar mijn scheppende ziel terugvecht, want er hoort altijd hoop te zijn, en wonderen om naar uit te kijken. - Techniek: Chinese Inkt op Steinbachpapier

Overal paddestoelen

2005

Zicht op tamelijk veel paddestoelen

Onder een blauwe hemel

2020

Vergezicht onder een blauwe hemel. - Techniek: Chinese inkt en penseel.