Werken uit een persoonlijk artistiek en mythologisch pantheon door Illustrator en Kunstenaar Mark Robson, uit Antwerpen.

uit 1992 tot 2008 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Rode Loper

2008

 Vanuit een oud statig gebouw, loopt een rode loper doorheen de omringende woestenij. Twee bronzen beeldengroepen met paardenspan en karos kiezen het luchtruim. Model hierbij was het Antwerpse Museum van Schone Kunsten.

Rode Tranen - Tweeluik

2005

1-Landschap met rode stroom. 2-Een geknielde vrouw houdt een rode doek vast.

Rode Tranen - Tweeluik - Sepia versie

2005

Sepia onderschildering.

Uit Het Niets

1992

Een gemaskerde gespierde man tovert allerlei geometrische vormen tevoorschijn uit een wapperende rode doek.

Darling Nikki

1992

Een naakte vrouw zit rechtop en leunt achterover, in een eerder bevreemdende omgeving... Wil je haar beter leren kennen, luister dan naar haar muziek en naar haar zuchten. - Opgedragen met alle respect en dankbaarheid aan het gelijknamige nummer van de geniale ongeëvenaarde purperen Prince.

Beatrice's Berchem

1992

Een vrouw in een gedrapeerd kleed en een ontblote borst, houdt een huisje met trapgevel in haar handen. Uit het huis groeit een bloem. In deze wereld bevindt dit huis zich op de hoek van de Transvaalstraat en het Tramplein te Zurenborg (Berchem) bij Antwerpen.

Dansende Paddestoelen

1993

Dansende Paddestoelen ontmoeten een Gemaskerde Vrouw op een zwevende doek.

Blauw Meisje

1994

Bevreemdend rugzicht van een blond meisje, in een donkere jas. Haar gelaat is een mysterie. Het licht speelt in haar dwarrelende haarlokken. Ze staat voor een donkerblauwe muur. De belangrijkste kleur in dit werk is blauw.

Tentakel Groen

1993

Onderwater staat een naakte vrouw in een groene omgeving, met haar rug naar de toeschouwer toe. Een tentakel kronkelt zich rond haar lichaam omhoog. Luchtbellen banen zich een weg naar het wateroppervlak.

De Kinderen Van De Nacht

1993

Op een zuil met leeuwenhoofden zit een donkere kat met bevreemdende rode ogen. Kaarsen staan op de grond. In het ware leven is deze zuil een restant van het Fort van Berchem. Twee van deze zuilen bevinden zich nog op de hoek van de Grote Steenweg te Berchem.

Gestrand op het Kruispunt

1995

Een naakte vrouw ligt aan de voet van een zuil met een beeld erop. Midden in het bos. Om haar middel is een lang wit lint gewikkeld. Het beeld van de godin van de jacht bevindt zich te Zandhoven.

En zo gebeurde ...

1998

Rond een stenen zuil met leeuwenhoofden, zijn wapperende wimpels gewikkeld. In de voorgrond zit een kat rechtop, gewikkeld in dezelfde linten.

Tijger Triptiek

1999

Drieluik bestaande uit (v.l.n.r.): 1 Teken van de Kat 2 Incarnatie 3 Kosmische Tijger